Mijn naam is Diane

Ik ben Diane de Vries, geboren in 1982 in Laren en opgegroeid in Huizen. Sinds 2021 woon in ik in Eemnes. Samen met mijn man heb ik drie kinderen. Ons gezin is aangevuld met Elsa (een rustig en lief hondje), Misti (een jonge enthousiaste hond), Valentino (een shetland pony) en Marques (een grote pony uit portugal).

Al vrij jong wist ik wat ik later wilde worden; moeder en het liefst wilde ik vijf kinderen! Regelmatig heb ik eraan gedacht een kind te adopteren omdat ik graag kinderen een kans wil geven op een zorgeloze toekomst. Met de jaren ben ik erachter gekomen hoe ik mijn liefde voor kinderen die het moeilijk hebben het beste kan inzetten. De dagen dat ik kinderen in mijn praktijk begeleid geven mij veel energie, wat is er mooier dan een steentje bij dragen aan de toekomst van een kind?

Door mijn eigen gezin waarin ik dagelijks te maken heb met Autisme, en mijn persoonlijke ervaring met angst en depressies ben ik mij gaan verdiepen in het menselijk brein. Na veel boeken te hebben gelezen over Autisme had ik geen theorie gevonden die aansloot bij mijn bevindingen in mijn gezin. Ik besloot een opleiding te gaan volgen waarna er nog velen volgden. Autisme vanuit ontwikkelingsperspectief, kindercoach, RET-therapie en PsychoSocialeBasisKennis, EMDR en gezinstherapie, Trauma en paardencoaching. 

 

Toen ik in contact kwam met Martine Delfos, een vrouw met een missie, vond ik precies wat ik zocht. Dit was de gedachtegang die aansloot bij mijn praktijkervaring! Er was een wederzijdse klik en ik heb haar kijk op Autisme volledig omarmt. Naast haar werk als psycholoog en wetenschapper schrijft ze ook veel boeken welke ik een ieder kan aanraden om ze te lezen (zie: Boeken). Voor meer informatie zie: Martine Delfos

 

Met trots mocht ik deelnemen aan de jubileum uitgave van het 40-jarig bestaan van de NVA, wat is mijn wens voor de toekomst omtrent autisme? Op de site Autisme jonge kind en NVA kun je nog wat meer over mij lezen en vertel ik over mijn ervaring met jonge kinderen en autisme.
Sinds mei 2019 werk ik mee aan de pilot van het ministerie van VWS. Hierdoor ben ik de levensloopbegeleider van twee deelnemers. Samen met een team van levensloopbegeleiders en deelnemers willen we laten zien dat 1op1 begeleiding echt werkt. Als deze pilot slaagt zal dit over heel nederland uitgerold gaan worden en de nieuwe standaard worden. Via de site van VanuitAutismeBekeken kun je info vinden over deze pilot.
Ook ben ik werkzaam in de pilot van ZonMw, verborgen intelligentie. 

Met het behalen van mijn EVC in 2022 ben ik jeugd- en gezinsprofessional SKJ geregistreerd.

 

 

 

Naast autisme kindercoach zijn en mijn eigen praktijk
"Find-Aut" runnen, breng ik graag tijd door met mijn gezin, lieve familieleden en vriendinnen.
In mijn vrije tijd houd ik 
me graag bezig met creatieve dingen. Buiten dat ik het leuk vind om wat te produceren kan ik ook me hoofd leegmaken en me weer een beetje opladen. 
Mijn favoriete bezigheid is schilderen, onder andere kinderportretten, bloemen en dieren.
Ook de zebra's met regenboogkleuren, die symbool staan in mijn praktijk voor de diversiteit in het kind, schilderde ik zelf. (zie D.E.Photo&Art voor meer werk van mij)
Verder hou ik van fotograferen, tuinieren en klussen in en om het huis. Handwerken of knutselen met de kinderen doe ik ook graag.

Omdat ik ook erg van rust houd, lees ik graag of kan ik echt genieten met een kopje koffie van mijn bloemen in mijn tuin. Mijn paarden en honden maken mij een gelukkig mens en ik ben dan ook graag met hun buiten.