Over mij

Mijn naam is Diane Engels in 1982 in Laren en opgegroeid bij mijn ouders in Huizen. Op achttienjarige leeftijd ben ik gaan samenwonen in Bussum, om later terug te keren naar Huizen.
Sinds 2021 geniet ik van de rust en ruimte in Eemnes, waar ik nu woon.

Ik ben moeder van drie kinderen, en ons gezin wordt verrijkt door de aanwezigheid van onze honden: Elsa, Misti, en Paco. Deze drie trouwe metgezellen voegen een bijzondere vreugde toe aan ons dagelijks leven.

Passie voor Kinderen

Al op jonge leeftijd wist ik dat ik moeder wilde worden en het liefst vijf kinderen wilde hebben. Mijn verlangen om kinderen een kans te geven op een zorgeloze toekomst heeft me altijd gedreven. Mijn ervaring in het begeleiden van kinderen in mijn praktijk geeft me veel energie, en het is prachtig om een positieve bijdrage te leveren aan hun toekomst. Om dit breder in te kunnen zetten heb ik in 2017 Find-Aut geopend.

Opleiding en Expertise

Vanwege mijn eigen ervaringen met autisme, angst, en depressie in mijn gezin, ben ik diep in de studie van het menselijk brein gedoken. Naast het lezen van talloze boeken over autisme heb ik verschillende opleidingen gevolgd, waaronder Autisme vanuit ontwikkelingsperspectief, kindercoaching, RET-therapie, PsychoSocialeBasisKennis, EMDR, gezinstherapie, trauma en paardencoaching. Ik ben SKJ geregistreerd jeugd- en gezinsprofessional. 

Inspiratie door Martine Delfos

Mijn zoektocht naar een benadering die aansloot bij mijn praktijkervaring leidde me naar Martine Delfos, een vrouw met een missie. Haar visie op autisme sloot naadloos aan bij de mijne, en ik heb haar benadering volledig omarmd. Haar boeken zijn een aanrader voor iedereen die meer wil begrijpen (zie: Boeken). Meer informatie over Martine Delfos is te vinden op haar website.

Betrokkenheid bij Projecten:

Met trots heb ik deelgenomen aan de jubileumuitgave van het 40-jarig bestaan van de NVA. Mijn wens voor de toekomst met betrekking tot autisme deel ik op de site Autisme jonge kind en NVA, waar je meer over mijn ervaringen met jonge kinderen en autisme kunt lezen. Sinds mei 2019 ben ik betrokken bij de pilot van het ministerie van VWS, waar ik levensloopbegeleider ben van twee deelnemers. Samen met een team van levensloopbegeleiders en deelnemers willen we aantonen dat 1-op-1 begeleiding echt werkt.

 

Creatieve Tijd en Interesses:

Naast het runnen van mijn eigen praktijk Find-Aut, ben ik druk met het aansturen van het team bij So-He en zet ik mij in voor onze stichting Aut-Side. Ik geniet enorm van de kostbare momenten met mijn gezin, dierbare familieleden en vriendinnen. Mijn vrije tijd vul ik graag met creatieve bezigheden, zoals schilderen, fotograferen, tuinieren, en klussen in en om het huis. Mijn passie voor rust vindt zijn plek in het lezen en genieten van een kopje koffie te midden van mijn bloementuin. Mijn honden brengen mij veel vreugde, en ik koester de tijd die ik met hen buiten doorbreng."